A bor 5 előnye

Mint mindennel, a borral kapcsolatban is számtalan kutatást végeztek. Bebizonyosodott, hogy mértékkel fogyasztva egy elixír a szervezet számára, azaz rengeteg jótékony hatása van. De csakis akkor, ha mértékkel és nagy odafigyeléssel fogyasztjuk. Azaz a minőségi borok fogyasztását helyezzük előtérbe. A cikkben a bor 5 előnyét sorakoztatjuk fel.
A bor 5 előnye


Az alkohol nem egészséges !!!

1. A bor sok antioxidánst tartalmaz

A bor nagyon sok antioxidánst tartalmaz. Az egyik ilyen antioxidáns polifenol, nem más, mint a resveratrol, amely elsősorban a vörösborokban található meg nagy mennyiségben. Az antioxidánsok nagyon hasznosak a szervezet számára, hiszen eredményesen harcolnak a szabadgyökökkel szemben, amelyeknek egyébként sejtkárosító hatásuk van. Az antioxidánsok elősegítik a fehérjék aktivitását is, amely nagyon hasznos, hiszen ezek a fehérjék segítenek nekünk a különféle betegségeket leküzdeni.

2. A bor és a bőr egészségének kapcsolata

A mérsékelt borfogyasztás a bőrnek is jót tesz. A borban található antioxidánsok elpusztítják a szervezetünkben azokat a kórokozókat, amelyek felelőssé tehetők egyes bőrbetegségek kialakulásáért. Mindemellett az antioxidánsok segítenek a bőr rugalmasságának megőrzésében és lassítják a bőrben kialakuló öregedési folyamatokat is.

3. A bor és a karcsú alak

A bor még a testsúlycsökkenést is megtámogatja, hiszen nagyon sok antioxidánst tartalmaz. Az egyik ilyen a resveratrol, a másik a kvercetin. Ezek az antioxidánsok csökkentik a koleszterinszintet és a gyulladást is mérséklik. Márpedig, ha gyulladás van a szervezetünkben, akkor a test nem tudja elégetni a fölösleges zsírt, így az súlytöbbletet, azaz elhízást eredményez. A borral kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy mértékkel fogyasztva, remek gyulladásgátló hatással rendelkezik, ami azért egy nagyon előnyös tulajdonság, mivel a túlzott mértékű gyulladás, különféle betegségek okozója lehet.

4. A test védekezése és a bor

Amennyiben rendszeresen és mértékkel fogyasztunk bort, úgy a szervezetünk védekezőképessége is sokat javulhat. Azaz, a jó minőségű és a resveratrolban gazdag bor megtámogatja az immunrendszert és fokozza az immunitást. Ráadásul a bor olyan flavonoidokat is tartalmaz, amelyek eredményesen harcolnak a betegségeket okozó kórokozók, köztük számtalan vírus ellen is.

5. A csontritkulás veszélye is csökken

Az alkohol gyengíti a csontok mennyiségét és minőségét, azonban a borral kapcsolatos kutatások éppen azt mutatják, hogy napi egy pohár finom és minőségi bor éppen ellenkező hatást mutat, azaz segít a csontsűrűség növelésében, azaz hatására csökken az oszteoporózis, a csontritkulás kialakulásának a kockázata.

Kapcsolódó cikkek

A pincészetből vásárolt bor - 5 okot is tudunk, amiért a kedvenc borodat pincészettől vásárold meg – előnyei.

5 okot is tudunk, amiért a kedvenc borodat pincészettől vásárold meg

A borkedvelők is különbséget tudnak tenni jó és kevésbé jó bor között. Mi 5 okot is tudunk, hogy miért előnyös pincészetből bort vásárolni.

A spanyol borkultúra: múlt, jelen és jövő egy pohárban

A spanyol borkultúra: múlt, jelen és jövő egy pohárban

Spanyolország borai nem csupán italok, hanem a kultúra és történelem esszenciái, amelyek generációkat és hagyományokat kötnek össze.

Alkoholmentes borok és egészségtudatos életmód

Alkoholmentes borok és egészségtudatos életmód

Az alkoholmentes italok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen tökéletesen illenek az egészségtudatos életmódhoz és a változatos társasági eseményekhez.