Egy hónapig jógáztam, mutatom, mi történt velem

Nehezen szánja rá magát az ember bármilyen mozgásra, hiszen mindenféle sport és edzés idő. Viszont sokkal kevesebb ideig élünk, ha nem figyelünk oda az egészségünkre és nem mozgunk eleget. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom a jógát, csak egyetlen hónapig és aztán majd eldöntöm, hogy hogyan tovább. Mivel nagyon sok pozitív hatását megtapasztaltam, ezért úgy döntöttem, hogy a jóga szerepelni fog a jövőben, az életemben. Nem csak megkedveltem ezt a mozgásformát, de hihetetlen mennyi energiát és önbizalmat is adott. Mindezt egyetlen hónap alatt. A cikkben a jóga sok pozitívumaiból összesen hatot emelnék ki.
A jógának csodálatos - Egy hónapig jógáztam, mutatom, mi történt velem – hatásai vannak.

1. A jóga és az állóképesség

A jógagyakorlatok megnövelik az állóképességet. Sokkal nagyobb teherbírást biztosít, mint egy keményebb sport. A jógagyakorlatokat először meg kell tanulni helyesen végezni, de nagyon könnyen el lehet ezeket a gyakorlatokat sajátítani.

2. A jóga izmosít

Nem azt mondom, hogy egy hónap alatt hatalmas és dagadó izmaim lettek, de bizony a jógától egy kontúrosabb, izmosabb testalkatot is kaphatunk. Az első napokban olyan izmom is fájt, amiről azt sem tudtam, hogy létezik, de ezzel is azt bizonyítja számomra a jóga, hogy valóban minden izomcsoportot megmozgat.

3. Segíti a fogyást

A rendszeresen végzett jógagyakorlatok segítenek a kalóriaégetésben, ezáltal pedig a fogyást támogatják meg. Ha súlytöbblettel rendelkezel, biztos lehetsz benne, hogy hamarosan nem lesznek ilyen gondjaid, mert a jógagyakorlatoktól lassan olvadni kezdenek majd rólad is a kilók.

4. A rugalmasságot is fokozza

A jógaórák során olyan pozitúrákat és testhelyzeteket próbáltam ki, amelyek először megrémítettek, de simán ment minden gyakorlat, pedig azt hittem, hogy képtelen leszek ezeket a pozitúrákat megcsinálni. Már egy hónap múlva is azt éreztem, hogy sokkal egyszerűbben tudok lehajolni, és otthon takarítani, mindezt pedig a jógának köszönhetem, hiszen már nem olyan merevek az izmaim és nagyobb lett a mozgástartományom is.

5. A test és az elme összekapcsolódik

Korábban nem találtam egy olyan sportot vagy mozgásformát sem, ahol a lelkem is lenyugodott. Hiába nem akartam mozgás közben a problémáimon agyalni, teljesen soha nem sikerült kikapcsolnom. A jóga azonban megtanított arra, hogyan kerüljön összhangba a testem, a lelkem és a szellemem és állítom, hogy az óta nem vagyok stresszes és ideges sem.

6. A szorongás is megszűnik

A jóga segített lenyugodni és olyan tudatállapotba kerülni, ahol nincs helye sem a stressznek, sem pedig a szorongásnak. Nagyon ajánlom ezt a mozgásformát azoknak, akik sokat idegeskednek, vagy a munkájuk miatt ki vannak téve a munkahelyi stressznek.

7. Társas jóga

Ha nem szeretsz egyedül jógázni, macskával is lehet.

Kapcsolódó cikkek

A jógának csodálatos - Egy hónapig jógáztam, mutatom, mi történt velem – hatásai vannak.

Egy hónapig jógáztam, mutatom, mi történt velem

A jóga csodákat művel a testtel és a lélekkel egyaránt. Egy hónapig teszteltem magamon a hatásait, amit megosztok az olvasókkal.

Milyen képzésekre van szükség a vendéglátásban?

Milyen képzésekre van szükség a vendéglátásban?

Összegyűjtöttük, hogy milyen képzésekre van szükség, ha a vendéglátásban szeretnénk kipróbálni magunkat, vagy épp karriert építeni.

A reggeli rutin - 6 reggeli rutin, ami segít a fogyásban – segít a fogyásban.

6 reggeli rutin, ami segít a fogyásban

Fogyni nem könnyű, de nem is lehetetlen. Mi 6 tippet is adunk hozzá.