6 reggeli rutin, ami segít a fogyásban

A reggeli hangulatunk általában a nap további részében is elkísér bennünket. Ez egyébként minden másra is érvényes. Azaz a reggeli rutin nem csak a napi energiaszintünket és a hangulatunkat befolyásolja és határozza meg, hanem azt is, hogy mennyire lesz a napunk egészséges, ami viszont hatással van a fogyásunkra, a súlyunkra, az alakunkra. Mivel tudjuk kordában tartani a hízást, melyek azok a lépések, amelyek lehetővé teszik, hogy délelőtt ne akarjunk felfalni 3 hatalmas szendvicset, hanem megelégedjünk egy kis tányérnyi salátával? 6 reggeli rutint mutatunk be a cikkben, amelyek segíthetnek a fogyásban is.
A reggeli rutin - 6 reggeli rutin, ami segít a fogyásban – segít a fogyásban.

1. A reggelid legyen bőséges és fehérjében gazdag

A nap első étkezése nagyon is meghatározza, hogy milyen ételeket veszel magadhoz a nap további részében. Amennyiben a reggelid fehérjét is tartalmaz, úgy kevésbé törnek rád falási rohamok a nap folyamán és a vércukorszinted sem fog ingadozni. A fehérje el is telít, így nem eszel két étkezés között, ami az alakodnak is jót tesz majd.

2. Maradj hidratált

Reggel indítsd a napodat egy pohár citromos vízzel, mert ez az emésztőrendszert is felkészíti a napra. Amennyiben nem vagy hidratált, akkor gyulladás léphet fel a szervezetben, ami viszont felborítja hormonok egyensúlyát, ez pedig számos egészségügyi problémát generálhat.

3. Legyél határozott

Ha elkötelezted magad az egészséges életmód és táplálkozás mellett, akkor ne térj le az útról és ne engedj a csábításnak. Még akkor sem, ha egyébként már napok vagy hetek óta nem csábultál el. Ha erős vagy és kitartó, akkor ez előbb-utóbb a sikert is meghozza az életedbe, azaz kevesebbet mutat majd alattad a mérleg.

4. A reggeli rutin is segít a fogyásban

Ha stresszesek vagyunk, akkor akár még hízhatunk is. Ha minden reggel idegesen mégy munkába, akkor ne csodálkozz, hogy egyre több lesz a súlyfelesleged. Mit tegyél? Alakíts ki olyan reggeli rutint, ami boldoggá tesz. Meditálj, kocogj, olvass el tíz oldalt az aktuálisan olvasott könyvből és indulj kiegyensúlyozottan a munkába. Ha nyugodt vagy, ezt mások is látják és nem is mernek felidegesíteni.

5. Aludj napi 8 órát

A kevés alvás felborítja a hormonok egyensúlyát, többet is eszel, hiszen folyton éhes leszel. Ha este alaposan belakmározol, akkor a szervezeted nem tud a regenerálódásra koncentrálni, hiszen az emésztéssel kell foglalkoznia. Egy könnyű vacsora még belefér, de a nagy esti lakomákat töröld ki a napi terveidből, mert így soha nem tudsz lefogyni.

6. Gondold át a napodat

Igen, ez is sokat segíthet a fogyásban. Ha vannak céljaid és terveid, ha ezeket meg is valósítod, önbizalmat ad. Ha nem csábulsz el étkezés terén, de egy nap mégis ettél valami olyasmit, ami árt az alakodnak, ne ostorozd magad. Maradj határozott és ne büntesd magad. Addig, míg képes vagy visszatalálni az utadra, egyetlen botlás nem jelenti a világ végét. A gond akkor van, ha egyáltalán nem találsz vissza arra a bizonyos útra.

Kapcsolódó cikkek

Otthon is tarthatunk - 5 tipp egy remek otthoni borkóstolóhoz – borkóstolót.

5 tipp egy remek otthoni borkóstolóhoz

Otthon is szervezhetünk egy remek borkóstolót. Meghívhatunk erre a borkóstolóra mindenkit, akit kedvelünk. A borkóstoló némi előkészületet kíván, mutatjuk is, hogy melyek ezek.

Milyen képzésekre van szükség a vendéglátásban?

Milyen képzésekre van szükség a vendéglátásban?

Összegyűjtöttük, hogy milyen képzésekre van szükség, ha a vendéglátásban szeretnénk kipróbálni magunkat, vagy épp karriert építeni.

A jógának csodálatos - Egy hónapig jógáztam, mutatom, mi történt velem – hatásai vannak.

Egy hónapig jógáztam, mutatom, mi történt velem

A jóga csodákat művel a testtel és a lélekkel egyaránt. Egy hónapig teszteltem magamon a hatásait, amit megosztok az olvasókkal.