A legjobb borbárok a világ minden táján

Egy adott területen elérhető borok választéka sokat elárulhat az adott régióról.
A legjobb borbárok a világ minden táján

Ugyanez vonatkozik a sörre és a szeszes italokra is. Míg egyes borbárok tisztán a borra összpontosítanak, mások vegyesen. Némelyikük még sörfőzdével vagy lepárlóüzemmel is rendelkezik a helyszínen, ami még izgalmasabbá teheti az egész élményt!

Tagadhatatlan, hogy a borbárok egyre népszerűbbek, különösen a természetes borok térnyerésével. Ez a trend remek módja annak, hogy megismerkedjünk egy másik borstílussal anélkül, hogy túl sokat költenénk.

Párizs egyik különleges borbárja a Septime La Cave, ahol francia borokat, és Franciaország minden tájáról származó narancsborokat találsz. Ha nem ismered a narancsborokat, világosabb színűek és gyümölcsösebbek, mint más borfajták. Ráadásul meglehetősen kedvező árúak, egy pohár már 15 dollárért is kapható.

Ha egy nyugodt, hangulatos helyen szeretne borozgatni Brooklynban, látogasson el a Cherry On Topba. Ez egy kis hely egy nagy tetővel és egy beltéri részleggel, amely olyan, mint egy aranyos házibuli. A borok funky választéka 15 dollár alatti poharakkal és 50 dollár alatti palackokkal, valamint egy kis ételsorral várja a vendégeket.

Egy másik nagyszerű természetes borbár a Spes, ahol több mint 100 ízt szolgálnak fel pohárszámra, és még az ételt is párosíthatja a borhoz! Ez egy nagyszerű hely, ha egy különleges estét szeretne eltölteni egy baráti társasággal vagy családdal, és az árak is elfogadhatóak egy természetes borbárhoz képest.

A nagyszerű természetes borok listája mellett az East Village-i borbár menüje francia kistányérokat tartalmaz, amelyeket imádni fog. Ráadásul rengeteg horvát és szlovén bort szolgálnak fel, így ezeket párosíthatja néhány kézműves tésztájukkal is!

A borbár nagy vonzereje a happy hour, ahol egy maroknyi pohár bort kínálnak 10 dollárért. Remek hely, ha egy pohár vörösbort keres, ami nem kerül sokba, és hozzáértő sommelier-jeik biztosan tudnak majd ajánlani egy remek választást. Ha nem biztos benne, hogy mit keres, kérdezze meg a felszolgálót a kóstolójáratokról!

Kapcsolódó cikkek

A borok megfelelő hűtésének művészete

A borok megfelelő hűtésének művészete

A bor szépsége és íze olyan, mint egy finom műalkotás. Ahhoz azonban, hogy minden cseppjét élvezhessük, a megfelelő hőmérsékleten kell tartani.

Étterem berendezés – a székekre is gondolni kell

Étterem berendezés – a székekre is gondolni kell

Az éttermek esetében nem csak az étel és felszolgálás fontos, hanem a berendezés minősége is.

Minden, amit az isztriai szarvasgombáról tudni érdemes

Minden, amit az isztriai szarvasgombáról tudni érdemes

Az isztriai szarvasgomba (Tuber magnatum) a legritkább és így a legdrágább a szarvasgombák közül.