Gin készítése házilag fűszerekkel

A magyarok kultúrájában mondhatni hagyománya van a házi szeszesital készítésnek. Ezen a téren először mindenkinek a pálinka jut eszébe, pedig bizony más egyedi, különleges ízvilágú italokat is készíthetünk önerőből. Példaként a gin készítése házilag fűszerekkel nem nagy ördöngösség és pár nap alatt el is készülhet.
Gin készítése házilag fűszerekkel

Gin készítés otthon

Kizárólag 18 éven felüliek számára!

A gin italok elkészítése alapjai véve egy meglepően könnyűnek mondható feladat, persze ha adottak hozzá az:

· eszközök,

· alapanyagok,

· és a munkafolyamat.

Milyen eszközök kellenek gin készítéshez?

A valóban professzionális gin készítése valahol a jó üstöknél, a desztillálásnál és az ital beható ismereténél kezdődik. Ez viszont nem jelenti azt, hogy mi magunk odahaza ne készíthetnél ízletes gint! Ráadásul olyat, amilyen maximálisan megfelel az ízlésednek.

Ehhez egy kis méretű gin készítő szettre lehet szükségünk, ami igazából:

· tölcsérből,

· szűrőből,

· megfelelő méretű palackból áll.

Milyen alapanyagokra lesz szükségünk?

Az eredeti gin alapját egy semleges ízű gabona párlat adja. Ezért nekünk is érdemes egy ilyen semleges ízesítés nélküli szeszesitalt választani. A vodka tökéletes megoldás lehet erre, mert szinte bárhol beszerezhetjük.

Amire ezen felül még biztosan kelleni fog az a borókabogyó. Szerencsére a boróka fűszer formájában beszerezhető a gin italok árusítására szakosodott boltokban, webáruházakban. Szerencsére a gin fűszerek ára nem kifejezetten magas, így bármit beszerezhetünk ezen a téren.

A gin csak attól válhat igazán minőségivé és ízletessé, ha tartalmaz borókát. Ha nincs boróka, akkor nem is beszélhetünk igazán gin italról.

Gin elkészítése házilag

Amennyiben adott a vodka és a boróka, nincs is más dolgunk, mint ízlés szerint beleszórni az italba a termést, majd legalább egy napig ázni hagyni őket. Ha letelt a 24 óra, szűrjük le az italt, öntsük egy elegáns palackba, és már meg is ízlelhetjük művünket.

Gin fűszerezése

Ginfűszerekkel, amik a gin tonic ízesítéséhez is tökéletesek, egészen egyedi ízkombinációkat is alkothatunk. Szerencsére itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a szárított gin ízesítők, amiknél választék terén a határ a csillagos ég.

Miután elkészültél a gin, mint ital, akkor adhatjuk hozzá az általunk kiválasztott fűszereket. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy felrázzuk az italt a kiválasztott fűszerek beadagolását követően, majd hagyjuk érintetlenül újabb 24 órán át.

Összegezve

Az ízletes, saját szájízünk szerint készült gin tehát igazán könnyedén elkészíthető, csupán a megfelelő kellékekre és alapanyagokra van szükségünk, amiket ma már könnyen beszerezhetünk akár online is.

Kapcsolódó cikkek

Étterem berendezés – a székekre is gondolni kell

Étterem berendezés – a székekre is gondolni kell

Az éttermek esetében nem csak az étel és felszolgálás fontos, hanem a berendezés minősége is.

A legjobb borbárok a világ minden táján

A legjobb borbárok a világ minden táján

Egy adott területen elérhető borok választéka sokat elárulhat az adott régióról.

A bort sütéshez és főzéshez is - 4 tipp, hogy mire használhatjuk a bort főzés és sütés során – használhatjuk.

4 tipp, hogy mire használhatjuk a bort főzés és sütés során

A bort nem csak meginni lehet, de a konyhában is használhatjuk sütés és főzés során. Mutatjuk is hogyan.