Testrészeket formáló ételek, amelyek hasznosak is

Bizonyára előfordult már veled is, hogy olyan ételt ettél, ami hasonlított egy-egy testrészre. Most nem egy szív alakú magra gondolok, hanem egy olyan zöldségre vagy gyümölcsre, ami éppen úgy nézett ki, mint a szem írisze, vagy éppen úgy helyezkedtek el benne a rostok, mint egy női mellben. A természet csodálatos. Nem csak azért, mert egyes gyümölcsök és zöldségek nagyon is hasonlítanak egy-egy testrészre, hanem mert ezek a táplálékok hasznosak is az adott testrész, így az egészségünk számára.
Egyes táplálékok és táplálékok - Testrészeket formáló ételek, amelyek hasznosak is – közötti hasonlóság.

Az emberi agy és a dióbél

Már kisgyerekként észrevesszük, hogy a dió kemény héja mögött éppen olyan alakot ölt a dió, mint az emberi agy. Nem pusztán a hasonlóság nagy a dió és az emberi agy között, de ez a táplálék olyan tápanyagokat is tartalmaz, amelyek jót tesznek az agy egészségének, azaz E-vitamint, folátot, omega-3 zsírsavat és olyan antioxidánsokat biztosítanak az agy számára, amelyek mind-mind védelmezik az agy egészségét.

A gyömbér és a gyomor közötti hasonlóság

A gyömbér nagyon hasznos a gyomor egészsége szempontjából. Az alakja is ezt a testrészt idézi. Talán nem véletlen, hogy a gingerolban gazdag, kissé csípős ízű növény, éppen az emésztésre van elsősorban pozitív hatással.

A szív és a paradicsom

Vágj ketté egy paradicsomot és nézd meg, hogy a belseje mennyire hasonlít egy emberi szívre. Nos, talán nem véletlen ez a hasonlóság, hiszen a paradicsom olyan tápanyagban – likopin ­– gazdag, amely nagyon hasznos a szív számára, azaz a paradicsom rendszeres fogyasztásával csökkenhet a stroke kockázata.

A sárgarépa a szem írisze

Szeletelj fel egy sárgarépát és figyeld meg, hogy mennyire hasonlít a szemre. A répa nem csak hasonlóságot mutat a szem kinézetével, de a szem számára hasznos tápanyagokat is tartalmaz. Az egyik legfontosabb tápanyaga az A-vitamin, amely mintegy hatvan százalékkal csökkenti a glaukóma kialakulásának a kockázatát. A sárgarépa béta-karotin tartalma is jót tesz a szem egészségének. A likopin – tartalma pedig jelentősen csökkenti a szürkehályog kialakulásának a kockázatát.

Női és férfi testrészek

A férfi herét idéző, megformáló füge, kiváló rost – és vitaminforrás, hiszen megtalálható benne a kalcium, a kálium, a mangán, a cink és rostban is rendkívül gazdag. A füge rendszeres fogyasztása pozitívan hat a termékenységre.

A citrus gyümölcsök rostjai hasonlóan helyezkednek el, simulnak egymásra, mint a női mell szövetei. A citrus gyümölcsök olyan tápanyagokban – béta-karotin, C-vitamin, folát és kvercetin – bővelkednek, amelyek jelentősen csökkentik az emlőrák kialakulásának a kockázatát.

A vesebab és a vese kapcsolata

Gondolom, mindenkinek feltűnt már, hogy a vesebab mennyire hasonlít a páros szervünkre, azaz a vesénkre. A vese ráadásul olyan oldható és oldhatatlan rostokat és egyéb tápanyagokat tartalmaz, amelyek megtámogatják a vese munkáját és rendszeres fogyasztásával a vese egészségének tesznek jót. A vesebab sok káliumot és magnéziumot tartalmaz. Ez azért előnyös, mert ennek a két ásványi anyagnak a hiányában megnő a vesekő kialakulásának a kockázata.

Kapcsolódó cikkek

A finom borok ízét kiemelik - Legyél ínyenc! Fogyaszd sajttal a bort! – a finom sajtok.

Legyél ínyenc! Fogyaszd sajttal a bort!

A franciák már évszázadok óta fogyasztanak sajtot a borok mellé. Nem véletlenül, hiszen remek párost alkotnak.

Nem csak a cukor édesítheti meg - Édesítsd meg az ételeidet és az életedet cukor nélkül – a kávénkat vagy éppen a palacsintánkat.

Édesítsd meg az ételeidet és az életedet cukor nélkül

Nem csak cukorral édesíthetjük meg az italainkat és az ételeinket. A cikkben bemutatunk néhány remek cukorpótló fűszert és gyümölcsöt.

Az édesburgonya különböző fajtái

Az édesburgonya különböző fajtái

Sokféle édesburgonya létezik. Mindegyiknek megvannak a maga egyedi jellemzői.