5 okot is tudunk, amiért a kedvenc borodat pincészettől vásárold meg

Sokan szeretik a finom, jó borokat. A bor nem csak finom, de mértékkel fogyasztva nagyon egészséges is. Van, aki a fehérbort szereti, míg mások a vörösborok nagy kedvelői. Az ínyencek különbséget tudnak tenni a bolti és a pincészetben vásárolt borok között. Teljesen más ízharmónia jellemzi ezeket a borokat. Mi is tudunk 5 okot, hogy miért egy pincészetben vásárolj és miért ne az üzletben.
A pincészetből vásárolt bor - 5 okot is tudunk, amiért a kedvenc borodat pincészettől vásárold meg – előnyei.

1. Élményt is ad

Ha személyesen mégy el egy pincészetbe, nagy élményekben lehet részed. Hiszen, ha elutazol Tokajba vagy éppen Egerbe, nem csak a pincészetet látogatod meg, hanem a várost is feltérképezed, megnézed a nevezetességeket, kikapcsolódsz, pihensz és ezzel is egy remek élményt szerzel magadnak. A borospincék is egyfajta élményt adnak. Már, aki szereti ezeknek a helyeknek a hangulatát. A pincészetekhez közel mindig akadnak hangulatos éttermek, amelyeknek a teraszán jólesik elkölteni egy fantasztikus ebédet, vagy vacsorát és mellé elkortyolgatni egy igazán karakteres ízű, minőségi bort.

2. A pincészetben kóstolásra is van lehetőség

A borospincében, a pincészetben vásárolt bor másik nagy előnye, hogy lehetőség van a kóstolásra, így valóban olyan bort veszünk, ami ízlik, ami fergeteges élményben részesít. A pincészetben igazi borszakértők dolgoznak, akik tanácsokat is tudnak adni, illetve egy-egy újabb évjáratra is felhívhatják a figyelmünket. Még az is lehet, hogy egy-egy ilyen bórkóstolásánál olyan bor nyeri el a tetszésünket, amit a boltban meglátva, messzire elkerültünk volna.

3. Kapcsolatokat is kialakíthatunk

Amennyiben gyakran járunk borospincékbe, pincészetekbe, úgy értékes kapcsolatokat is kialakíthatunk borszakértőkkel, tulajdonosokkal. Ha jóban vagyunk a tulajdonossal, netalán több borospince tulajdonossal, úgy biztos, hogy az elsők között értesülünk az új évjáratokról, az adott évben zajló eseményekről és programokról. Nem beszélve arról, hogy remek közösség alakulhat ki ezeken a helyeken, és ezekkel az emberekkel aztán közös programokat is szervezhetünk.

4. A magyar bor vásárlásának előnyei

Azzal, hogy magyar termékeket vásárolunk, a magyar, azaz a helyi termelőket támogatjuk. Ezzel nem csak az adott üzlettulajdonost, borászt, hanem a magyar gazdaságot is támogatjuk.

5. Akár tagok is lehetünk

Amennyiben egy pincészetben rendszeres látogatók, vevők vagyunk, úgy még a helyi borklubba tagságot is nyerhetünk. Ezzel is számtalan lehetőséghez juthatunk, például hozzájuthatunk a szezonális promóciókhoz és a legjobb ajánlatokhoz.

Kapcsolódó cikkek

Sok bormítosz - 5 bormítosz – kering a világban.

5 bormítosz

Sokan szeretik a jó, minőségi bort. A cikkben néhány, borral kapcsolatos mítoszról rántjuk le a leplet.

A borkedvelőknek vehetünk - 5 kiváló ajándék a bor szerelmeseinek – borral kapcsolatos ajándékokat.

5 kiváló ajándék a bor szerelmeseinek

A borkedvelők nem csak bort, hanem borral kapcsolatos kiegészítőket is szeretnek kapni. A cikkben 5 ilyen ajándékot mutatunk be.

A pincészetből vásárolt bor - 5 okot is tudunk, amiért a kedvenc borodat pincészettől vásárold meg – előnyei.

5 okot is tudunk, amiért a kedvenc borodat pincészettől vásárold meg

A borkedvelők is különbséget tudnak tenni jó és kevésbé jó bor között. Mi 5 okot is tudunk, hogy miért előnyös pincészetből bort vásárolni.