A franciák már évszázadok óta fogyasztanak sajtot a borok mellé. Nem véletlenül, hiszen remek párost alkotnak.
Léteznek olyan táplálékok, amelyek nem csak nagyon hasonlítanak egy-egy testrészünkre, szervünkre, de annak a bizonyos szervünknek az egészségét is szolgálják.
Az isztriai szarvasgomba (Tuber magnatum) a legritkább és így a legdrágább a szarvasgombák közül.
A bort nem csak meginni lehet, de a konyhában is használhatjuk sütés és főzés során. Mutatjuk is hogyan.
Az ételek és a borok párosítása nem könnyű és egyszerű feladat. A cikkben három borfajtáról olvashatsz és azt is megtudhatod, milyen ételek illenek ezekhez a borokhoz.
Nem csak cukorral édesíthetjük meg az italainkat és az ételeinket. A cikkben bemutatunk néhány remek cukorpótló fűszert és gyümölcsöt.
A bor szépsége és íze olyan, mint egy finom műalkotás. Ahhoz azonban, hogy minden cseppjét élvezhessük, a megfelelő hőmérsékleten kell tartani.
Az ipari konyhatechnológia szerepe a modern éttermekben kiemelkedő fontossággal bír.
Mielőtt megvásárolnád kedvenc pálinkádat webshopból, kíváncsi vagy, milyen hatásai vannak? A választ cikkünkben találod.